Vuurkorf

Een vuurkorf kachel voor in de tuin kopen online is tegenwoordig eenvoudig, wij hebben enkel de beste korven geselecteerd in onze online vuurkorfwinkel. Je vindt vuurkorven geschikt voor elk type tuin. Wie wil er nu niet heerlijk tijdens de frisse avonden buiten zitten rondom een vuurtje?

Resultaat 1–24 van de 53 resultaten wordt getoond

Ruime keuze in vuurkorven

Bij ons kun je kiezen uit verschillende modellen, zowel een grote als kleine vuurkorf vind je in ons ruime assortiment. Voor ieder wat wils. Ook heb je keuze of de vuurkorf dicht of open is. Een vuurkorf aansteken is bovendien een eitje door de open ruimte van het artikel.

Ongeacht de maat van een vuurkorf is deze vrijwel overal op jouw terras te plaatsen. De vuurkorf staat binnen een mum van tijd. Een korf heeft een open verbranding waar veel warmte bij te pas komt. Dit betekent dat de vuurkorf in de winter ook geschikt is voor gebruik.

Een houtkachel is soms wat lastiger "bij te sturen" dan een vuur korf, omdat deze in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Een ander voordeel van een korf is dat het een "allesbrander" is. Je kunt er dus behalve droog hout ook andere materialen in verbranden.

Menig vuurkorf is voorzien van een zwarte coating of heeft een roestkleurige vormgeving. Dit beperkt het kleurverschil naarmate vaker gebruik.

Pas op dat je niet alles in de vuur korf kunt gooien. Plastic gaat roken en dat kan vervelend zijn als je er te dichtbij zit. Wanneer je een vuurkorf in een kleine tuin plaatst zul je rekening moeten houden met de hoeveelheid rook wat de korf verspreidt.

Heerlijk zitten bij het knisperende vuurtje

Een vuur korf kun je direct op de grond plaatsen. Zet hem liever niet op een tafel of andere verhoging, want dan is de kans op omvallen of omstoten groot. De korf staat stevig op zijn voetjes. Staat het product niet stevig, plaats dan een stuk karton of bierviltjes onder de korf.

Je kunt de korf desnoods midden op het terras zetten, zodat je optimaal van de warmte kunt genieten. Wil je minder last hebben van de rook, dan zet je de vuurkorf buiten je terras of op een afstandje. Een grill vuurkorf met pijp zijn helaas niet beschikbaar.

Het genot van een vuurkorf is een groot open vuur, met genoeg ruimte om een vuurtje te stoken en marshmallows met de vuurkorf in de tuin op te warmen. Het open vuur biedt de mogelijkheid om allerlei producten boven de vlammen te verwarmen. De bodemplaat van de vuurkorf beschermt de ondergrond tegen vlekken en as.

Traditionele vuurkorf: gietijzeren & staal

De vuurkorven op Tuinhaardxxl.be zijn gemaakt van het duurzame materiaal gietijzer. De metalen korven gemaakt van metaal zijn milieuvriendelijk geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat na verloop van tijd de kwaliteit hoog blijft en de levensduur maximaal is.

De vuurkorven van staal bevatten een legering van metalen waaronder koper, zink en fosfor. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vuur korf zeer duurzaam is en vele jaren meegaat. Je kunt de levensduur verlengen door je vuur korf binnen te zetten in de schuur of garage als je hem niet gebruikt. Door de korf niet onnodig bloot te stellen aan vocht en kou voorkom je dat deze gaat roesten.

Gietijzeren vuurkorven zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo hebben wij een vuurkorf van gietijzer en andere vuurkorven in ons assortiment. Met een grote vuurkorf geniet je sneller van een lekker warm terras.

Een ander populair type vuur korf is de vuurkorf schaal. Deze zijn in tegenstelling tot de gewone vuurkorf voorzien van een dichte schaal. Hierdoor zal bij dit type vuurkorf traag brandend hout buiten de korf vallen. Dit vuurkorf hout is uiteraard beschikbaar in onze webshop.

Een aantal vuurkorven in ons assortiment hebben een vierkante vorm. Dit type vuurkorf wordt ook wel 'cube vuur korf' genoemd. Iets wat een cube vuurkorf kenmerkt is de unieke uitstraling.

Omdat een tuinkachel vuur korf rond is, haal je met een vierkante vuurkorf een speciaal product in huis. Een ander uniek model is de Esschert vuurkorf in Zweedse Fakkel design. Met een vuurkorf haal je sfeer & gezelligheid in de tuin!

Het perfecte artikel voor jouw tuin tijdens koele avonden

Heb je een tuin, maar niet veel ruimte? Dan is een vuurkorf ideaal. Een vuurkorf neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan een vuurkorf terrashaard. Bovendien kan een vuurkorf in elke tuin worden geplaatst.

Veilig gebruik van een open vuurkorf

Om de korf veilig te gebruiken, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat de korf stabiel staat en steek hem veilig aan met behulp van aanmaakhoutjes en aanmaakblokjes.

Er is slechts één veilige manier om een korf aan te steken, namelijk met een aanmaakblokje. Gebruik geen brandbare vloeistof, want dit kan een steekvlam veroorzaken. Dit brengt risico's met zich mee op het gebied van brand en mogelijk ernstige brandwonden.

Plaats de korf niet in de buurt van brandbaar materiaal en zit er niet met uw rug naartoe. Voorkom dat er brand ontstaat zonder dat u het merkt.

Naast traditionele gietijzeren vuurkorven bieden wij handige accessoires aan die kunnen worden gecombineerd met een vuurschaal. Zo kunt u bijvoorbeeld een driepoot bestellen op onze website, die perfect gecombineerd kan worden met een schaal om een hangende vuurkorf/vuurschaal te creëren. Dit zorgt voor een prachtige sfeer in uw tuin en gezellige avonden.

Wat mag ik verbranden in de vuurkorf?

Een vuurkorf is een "allesbrander", wat betekent dat u er in principe alles in kunt verbranden. Hout en papier zijn de meest geschikte brandstoffen. Zodra het vuur brandt, kunt u ook ander materiaal toevoegen.

Natuurlijk zijn er dingen die u absoluut nooit in een allesbrander mag gooien. Bijvoorbeeld een lege spuitbus, vanwege het risico op explosie. U kunt echter wel oud papier of tuinafval in de vuurkorf verbranden. Alle natuurlijke materialen kunnen in principe in een allesbrander worden verbrand, maar deze materialen kunnen ook schadelijke stoffen uitstoten.

Het verschil met een terraskachel

Een terraskachel en een allesbrander hebben veel gemeen. Ze zorgen allebei voor warmte, licht, sfeer en gezelligheid in de tuin.

In een terraskachel of open haard kunt u grotere stukken hout verbranden. Bovendien wordt de rook van een terraskachel afgevoerd via een lange pijp, wat goed te controleren is.

Een vuurkorf heeft geen pijp en de rook zal afhankelijk van de windrichting waaien. Daarentegen kunt u de korf gemakkelijk verplaatsen naar de juiste plek voor uzelf en uw gasten.

Wanneer er gesproken wordt over een grote gasvuurkorf en een vuurkorf met tafel, wordt dit ook wel een vuurtafel genoemd. Deze vuurtafels worden ook aangeboden op onze website. Het is een grote tafel met een vuurkorf/schaal in het midden.

Voorzorgsmaatregelen voor veilig gebruik bij open vuur

Het gebruik van een vuurkorf vereist enkele maatregelen om de veiligheid te waarborgen. Als er kinderen in de tuin zijn, is het belangrijk om ze uit de buurt van de korf te houden. Zorg altijd voor een emmer zand of water klaar, zodat u een beginnende brand snel kunt blussen indien nodig.

Plaats stenen onder de poten van de korf om de ondergrond te beschermen. Let vooral op als de korf op gras of een andere brandbare ondergrond staat. Veel vuurkorven en vuurschalen hebben een open bodem, waardoor vonken en as op de grond kunnen vallen.