Blogitems

Bereid je tuin voor op de herfst – 10 handige tips voor een schitterende herfsttuin

RedFire Tuinhaard Jersey XL - Roest

De herfst is een betoverend seizoen waarin de natuur zich klaarmaakt voor de komende winter. In jouw eigen tuin kun je ook volop genieten van de warme kleuren en gezellige sfeer die bij dit seizoen horen. Met deze 10 waardevolle tips maak je jouw tuin helemaal gereed voor de herfst en creëer je een plek waar je optimaal kunt genieten van het najaar.

RedFire Tuinhaard Jersey XL - Roest


 1. Begin met opruimen en snoeien
  Voordat je aan de slag gaat met het toevoegen van nieuwe elementen aan je tuin, is het belangrijk om eerst op te ruimen en te snoeien. Verwijder gevallen bladeren, dode planten en geef bomen en struiken indien nodig een goede snoeibeurt. Op deze manier leg je een frisse basis neer voor jouw herfsttuin.
 2. Plant bloembollen voor het volgende voorjaar
  De herfst is het perfecte moment om bloembollen te planten, zodat je in het volgende voorjaar kunt genieten van kleurrijke pracht. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen en krokussen. Zorg ervoor dat je ze voldoende diep plant, zodat ze goed beschermd zijn tegen vorst.
 3. Ontdek de kleurrijke wereld van herfstbloemen
  Geef je tuin een kleurboost met herfstbloemen zoals chrysanten, asters en sedums. Deze bloemen gedijen uitstekend in de koelere temperaturen van de herfst en zorgen voor een levendige uitstraling.
 4. Creëer een gezellige sfeer met buitenverlichting
  In de herfst worden de dagen korter en valt de duisternis al snel. Maak jouw tuin extra gezellig met behulp van buitenverlichting. Denk aan sfeervolle gaslantaarns, een moderne vuurtafel, lampjes in bomen of subtiel verlichte plekken die specifieke elementen in jouw tuin benadrukken.
 5. Breng warme accentkleuren aan
  Laat de warme herfstkleuren naar voren komen door gebruik te maken van decoratieve elementen zoals kussens, plaids en bloempotten in tinten als rood, oranje en bruin. Deze accentkleuren geven je tuin een knusse en sfeervolle uitstraling.
 6. Creëer een knusse zithoek
  Maak een gezellig hoekje in je tuin waar je kunt genieten van het najaarszonnetje. Plaats comfortabele stoelen of banken met zachte kussens en voeg een bijzettafeltje toe om daarop je kop warme thee of koffie neer te zetten.
 7. Vergeet de vogels niet
  Vogels hebben extra voeding nodig tijdens het najaar. Hang vogelvoederhuisjes op en vul deze regelmatig bij met zaden, noten en vetbollen. Op deze manier trek je verschillende vogelsoorten aan en breng je leven in jouw tuin.
 8. Bescherm kwetsbare planten
  Sommige planten zijn gevoelig voor vorst en hebben extra bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Bedek ze met vliesdoek of verplaats ze naar een beschutte plek om ze te behoeden voor eventuele vorstschade.
 9. Gebruik herfstbladeren ten volle
  Herfstbladeren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nuttig voor jouw tuin. Verzamel bladeren en gebruik ze als mulch om de grond te beschermen tegen vorst en onkruidgroei.
 10. Geniet van een vuurkorf of een buitenhaard
  Creëer een warme en knusse sfeer in je tuin met behulp van een vuurkorf of een buitenhaard. Hiermee kun je zelfs op koelere avonden heerlijk buiten zitten en genieten van het prachtige najaar.
 11. Met deze 10 waardevolle tips maak jij jouw tuin helemaal klaar voor de herfst. Zo creëer je een schitterende plek waar je optimaal kunt genieten van al het moois dat dit seizoen te bieden heeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *