Blogitems

Alle accessoires bij een tuinhaard

Welke bijpassende accessoires zijn er verkrijgbaar, en wat kun je er mee?

Er zijn diverse accessoires verkrijgbaar die je goed kunt gebruiken bij een tuinhaard. Denk hierbij aan een vuurpook, handschoenen, BBQ borstel of een leuke pannenkoekenpan. Binnen deze blog lees je het ruime assortiment accessoires die wij jou bieden. Welke accessoires geschikt zijn bij jouw (toekomstige) haard én hoe ze gebruikt worden.

De accessoires zijn te verdelen in verschillende categorieën.

Buiten koken

Een van de leukste toepassingen van een haard is toch wel de optie om te koken. Een haard levert immers warmte, wat goed te gebruiken is om heerlijke gerechten op klaar te maken. Gezellig met familie of vrienden rond een haardvuurtje tijdens de zomermaanden. Om dit nog een stapje uit te breiden kun je gebruik maken van prettige accessoires. Gelukkig hebben wij een ruim aanbod aan kookgerei voor de haard.

Accessoires bij een tuinhaard te gebruiken bij het bakken zijn onder andere een spatel, mes, pizza spatel, pannenkoekpan, tosti ijzer, skillets, Dutch Oven, plancha en pannenwax.

Gietijzeren pannen

Skillet

De Skillets en Dutch Ovens zijn erg in trek op het moment. Een skillet is een gietijzeren pan, geschikt voor alle warmtebron. Gepast voor het koken in de buitenlucht. Ook uiterst geschikt om te koken op een vuurkorf of houtvuur. Een Dutch Oven is vergelijkbaar aan een skillet. Maar dan in de vorm van een diepe pan.

Bekijk hier alvast alle Dutch Ovens op onze website. 

Plancha

Een plancha is een bakplaat te plaatsen op de bovenzijde van een haard. Zo tover je een tuinhaard eenvoudig om tot een functioneel kookstel. De planchas zijn in enkele gevallen voorzien van een grillrooster, wokring of handige aslade.

Dutch Oven

In deze gietijzeren pan kun je heerlijk koken, bakken of braden boven een kampvuur. Vaak staat een Dutch Oven op drie pootjes, zodat je deze eenvoudig op het vuur kunt plaatsen. De deksel aan de bovenzijde van de pan heeft een opstaande rand. Hier kun je zelf hete kolen op plaatsen. Hiermee voorzien je de pan van warmte rondom de pan, in plaats van alleen de onderzijde. Dit levert het effect van een oven, vandaar dat het een oven wordt genoemd. Let wel op, voordat je een product van gietijzer gebruikt vergt het enige voorbereiding, zoals het insmeren en vetten van de pan. Gelukkig staat deze informatie beschreven op onze pagina. Zie hier “Dutch Oven – Onderhoud en gebruiksaanwijzing”. Handig te gebruiken bij de producten van gietijzer is de ‘wax voor gietijzeren pannen’ van Valhal Outdoor

Heerlijke snacks bereiden

Een tuinhaard gebruiken om heerlijke snacks te maken. Dat is één van de leuke bezigheden van een tuinhaard. Denk hierbij aan het bakken van je eigen pannenkoeken of wafels. Op Tuinhaardxxl.nl bieden wij een aantal accessoires om je eigen snacks te maken rondom en boven het vuur. Allen voorzien van een lang handvat om op een veilige manier heerlijk gerechten te kunnen bereiden. Zo heb je binnen no-time heerlijke pannenkoeken, tosti’s wafels, popcorn, grillworstjes of marshmallows. Om al het barbecue gereedschap in één klap aan te schaffen bieden wij ook diverse ‘BBQ gereedschapsets’ aan. Zo ben je voorzien van al het kookgerei nodig bij het barbecueën. 

Haard accessoires/onderdelen

Het is belangrijk een heerlijk vuurtje te kunnen stoken in de haard. Stoken brengt uiteraard enige risico’s met zit mee, waarbij veiligheid voorop staat. Gelukkig hebben wij hier handige accessoires voor, zoals een vuurpook. Met een vuurpook houdt je namelijk het vuur goed onder controle. Veel van de haarden hebben een open voorzijde, waar het brandende hout los in ligt. Het is dan verstandig een kachelpook/haardpook in de buurt te hebben liggen. Daarnaast raden wij het gebruik van een handschoen altijd aan. Een handschoen zorgt ervoor dat je de haard op een veilige manier kunt gebruiken. 

Een houtopslag is wellicht een leuke uitbreiding van een haard. Sommige haarden zijn standaard voorzien van een houtopslag aan de onderzijde. Maar lang niet alle haarden hebben deze luxe. Vandaar dat houtopslagen een populaire keuze zijn. Zo houd je het hout op een korte afstand van de haard, en blijft het hout droog. De opslagen zijn verkrijgbaar in verschillende opvallende en praktische designs. 

Na heerlijk gebruik is het ook noodzakelijk dat je de haard schoon en uiteindelijk mooi te houden. Een haard schaf je eenmaal aan om langdurig van te kunnen genieten. Gelukkig zijn hier diverse producten voor beschikbaar. Hieronder een kort lijstje met de artikelen die wij aanraden om een haard zo goed mogelijk te onderhouden.

Haard onderhoud

  • BBQ Borstel
  • Handschoen
  • Kachel Spray
  • Beschermhoezen

Uitbreiden van de haard

Geen behoefte aan het verlengen? Maar regenwater in de haard voorkomen. Dan kun je een regenkap aan de bovenzijde van de schoorsteen plaatsen. Zo voorkom je dat water vanaf de bovenkant in de haard belandt. 

Nodige accessoires hiervoor zijn onder andere:

  • Kachelpijp
  • Koppelstuk
  • Regenkap

Het uitbreiden van een haard is een klus waar enkele mensen voor kiezen. Dit wordt gedaan om bijvoorbeeld een kachelpijp te verlengen, of door te voeren door het dak. Meer informatie nodig over het verlengen en doorvoeren van een kachelpijp, bekijk dan even de blog: “Jouw nieuwe tuinhaard een plek geven”.  Of klik de knop hieronder.

Tot slot bieden wij accessoires die bijvoorbeeld geschikt zijn om te plaatsen op een tafel. Zoals de Cosiscoops van Cosi Fires. Sinds kort in ons assortiment, de artikelen van Höfats. Bestaande uit tafelhaarden, lantaarns en diverse haarden. Alles om een heerlijke sfeer op tafel te brengen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *