Pizza oven

Het genot van de pizza oven wordt door steeds meer mensen ontdekt, zoals de mini pizza ovens, pizzarettes. Maar wist je dat er ook tuinhaarden met pizza oven in één verkrijgbaar zijn. Zo combineer je het genot van heerlijke warmte op je terras of de tuin, met de mogelijkheid om heerlijk zelfgemaakte pizza te kunnen bakken. Het is dé trend van dit moment. Een houtkachel met pizza voor buiten is ideaal tijdens de zomermaanden. Houtgestookt koken is een opkomende trend. Pizza’s bakken doe je dan ook met een Esschert Design houtgestookte oven. Een pizza oven kopen is bij ons erg eenvoudig.

Toont alle 7 resultaten

Pizzaovens voor buiten: de beste pizza oven voor buiten van italiaanse kwaliteit, vanuit je eigen tuin

Je bent verzekerd van een échte Italiaanse pizza met een heerlijk krokante korst. Krokante korst gegarandeerd, want de terraskachels zijn standaard met een pizzasteen inbegrepen.

De tuinhaarden inclusief pizza oven zijn vaak ook voorzien van een grillrooster. Dit grillrooster is ook te plaatsen in de vuurruimte. Bij het bakken van een pizza is een pizza steen geen overbodige luxe. Door een pizzasteen te gebruiken in de pizza oven, wordt de pizza heerlijk krokant. Pizza ovens zijn een echte trend! Enkel de beste pizza oven koop je bij Tuinhaardxxl.be.

Het gebruik van een pizzasteen in pizza oven buiten

Een pizza kun je direct op een bbq rooster plaatsen. Op veel van de haarden en vuurschalen worden standaard rooster meegeleverd om tevens mee te koken. Hierbij komt een houtkachel met pizza oven als geroepen. Een pizza bakken op een Esschert Design pizza oven is ècht kinderlijk eenvoudig.

Een tuinhaard met pizza oven is vergelijkbaar met een pizzaplaat op een bbq. Door te bakken met een pizzasteen bbq creëer je een gesloten ruimte waarin je eenvoudig de lekkerste pizza's bakt.

Je plaatst een pizzasteen (gietijzer) in de bbq, bovenop het grillrooster. De bbq pizza steen houdt warmte vast, wat ervoor zorgt dat het vocht in het pizzadeeg snel verdampt. Vandaar de knapperige bodem zonder het uitdrogen van de saus. Een pizza bbq steen is een leuke uitbreiding van je barbecue, en maakt het pizza bakken op bbq een leuke bezigheid. Bak heerlijke pizza's op een houtgestookte pizza oven.

Hoe werkt een houtgestookte pizza oven buiten?

Een pizza oven en terraskachel met pizza oven hebben vrijwel dezelfde werking. Allereerst wordt er een vuur opgestookt onder, of achterzijde van de oven. Door de hitte van het vuur zal opstijgen en gaat via de koepel, of cabine richting het rookkanaal.

Hier wordt de lucht aangezogen. Het vuur beweegt zich langs de rand van de koepel of cabine. De hoogte van de pizzacabine bepaalt hoe dicht de warmte van het vuur langs de pizza beweegt. Een (stalen) pizzasteen gebruiken is immer zeer eenvoudig.

Een pizza bakplaat gemaakt van steen plaats je eerst in de oven of op het rooster zodat hij goed op temperatuur kan komen. Vervolgens plaats je de pizza op de bbq pizzasteen en schuif je hem weer in de oven. Dit is dus niet een klusje voor kinderen, omdat de steen erg heet wordt. Iedereen kan met een pizzasteen een heerlijk krokante pizza maken!

Wel geeft deze bakplaat die typische knapperige bodem en bak je pizza snel af. Ideaal dus voor dunne pizza's. Een pizza steen schoonmaken is een simpele klus omdat deze eenvoudig op te vouwen is. Het is ook mogelijk om andere gerechten in de pizzaoven te maken, vandaar dat ook wel eens een houtoven wordt genoemd.

Zo kun je veel diverse gerechten bereiden in een pizza oven. Zoals broodrecepten, pizzarecepten, vlees- en visrecepten en ovenschotels. Door het bereiden van verbranding op hout smaakt het beter dan het bereiden met een elektrische oven.

Houtgestookte pizzaoven kopen?

Het gebruik van een pizza oven is eenvoudig uit te breiden met enkele accessoires. Ben je van plan een pizza oven te kopen, bekijk dan ook even de handige accessoires. Het meest gebruikelijke accessoire is de pizzaspatel. Ideaal om zacht pizzadeeg in de haard te plaatsen. De pizza bakplaat, een ronde plaat gemaakt van warmtegeleidend materiaal. Een BBQ handschoen is wellicht ook een slimme keuze, om veilig van de terraskachel gebruik te kunnen maken.

De pizza ovens aangeboden op Tuinhaardxxl.be zijn voorzien van een ruimte met houtopslag. Zo stal je het hout eenvoudig in de haard en droogt het hout tegelijkertijd.

Welk hout voor pizzaoven?

Het type hout dat het beste gebruikt kan worden in een pizzaoven maakt eigenlijk niet uit.

Het is belangrijk om geen naaldhout te gebruiken. Naaldhout spat en laat hars achter in de pizzaoven. Gebruik bij voorkeur schoon hout in de pizzaoven buiten. Bedenk altijd dat je eet uit de oven en van de vloer van de oven.

Het plaatsen van de 'pizza kachel'

Het plaatsen van een pizzaoven is vrijwel hetzelfde als een 'normale' tuinhaard. De terraskachels hebben stevige poten aan de onderzijde. Een tuinhaard kan vrijwel overal in de tuin geplaatst worden, maar door de toevoeging van een pizzaoven is het gebruikelijk dat de haard in de buurt van een tafel staat.

De haarden zijn vaak voorzien van een schoorsteen. Let op dat de rook veilig kan ontsnappen. Zet de haard uiteraard uit de buurt van brandbaar materiaal en houd kinderen uit de buurt van de brandende haard. Zorg ervoor dat de haard altijd stabiel staat.

Een pizzasteen bbq kopen is zeer eenvoudig op Tuinhaardxxl.be. Een pizzabbe kopen is een fluitje van een cent. Veilig en snel online besteld. Bestel voor 23:59 uur en ontvang het de volgende dag. Tuinhaardxxl.be voor de beste pizzaovens! Een pizzaoven kopen is eenvoudig en snel op Tuinhaardxxl.be. Profiteer vandaag nog van onze aanbiedingen. De beste pizzaovens voor de scherpste prijzen!

En dan nog even dit: het onmisbare item tijdens het pizza bakken: de pizza schep

Handigheid: Met een pizza schep kan je de pizza gemakkelijk in de oven schuiven en er weer uit halen. Dit voorkomt dat de pizza scheurt of op de grond valt tijdens het bakken.

Veiligheid: Door de lange steel van de pizza schep kan je de pizza veilig in de oven plaatsen zonder je handen te verbranden aan de hete ovenwand of -stenen.

Temperatuur: De pizza schep is gemaakt van hittebestendig materiaal, waardoor je de pizza veilig in de hete oven kan plaatsen en weer uit kan halen zonder je handen te branden.