Blogitems

Hoe bak je de beste pizza’s met de Pizza oven?

Een pizzaoven in de tuin is een geweldige manier om je eigen heerlijke pizza’s te maken en een unieke ervaring te bieden aan je vrienden en familie. Maar hoe leuk is het dat het tegelijkertijd een terraskachel is? In deze blog vertellen wij de beste tips hoe je de pizzaoven kunt gebruiken en hoe je de beste pizza’s bakt.

De voorbereiding voor het bakken van pizza’s.

Om te beginnen is het belangrijk om de pizzaoven te verwarmen naar 250 graden Celsius. Dit doe je door de houtblokken onderin de kachel aan te steken. Hierdoor komt de pizzasteen rustig op tempratuur. Wees niet te snel en zorg ervoor dat je hiervoor ongeveer een half uurtje de tijd voor neemt. Om erachter te komen of de pizzasteen de juiste tempratuur heeft bereikt, hebben wij een tip: strooi wat bloem op de steen. Zodra de bloem binnen 30 seconden bruin is, is de pizzaoven op tempratuur. Wanneer de bloem direct verbrand, is de pizzasteen te heet. Mocht dit het geval zijn, kun je het beste een pizzaschep inwikkelen met een licht vochtige theedoek en in een ronddraaiende beweging 3 keer over de pizzasteen wrijven. Hierdoor daalt de tempratuur van de pizzasteen 20-25 graden Celsius.

De lekkerste pizza recepten

Ben je de de saaie pizza’s zoals margherita ook zo zat? Dan hebben wij hier 2 recepten die nét even wat anders zijn.

Pizza met gegrilde aubergine
Ingrediënten voor de gegrilde aubergines
1-2 aubergines
Zout
Olijfolie

Ingrediënten voor de pizza
Pizzadeeg
Pizzasaus
2 bollen mozzarella in plakjes
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bloem voor het werkblad

Begin met het wassen van de aubergine en snijd deze in plakken van een halve centimeter dik. Bestrooi de aubergineplakken met een beetje zout en laat deze 30 minuten liggen in een vergiet. Vervolgens dep je de aubergine goed droog en bestrijk je beide kanten met olijfolie. Verhit daarna een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Laat ze daarna even afkoelen.

Nadat je de aubergines hebt voorbereid, zorg je ervoor dat de pizzaoven 250 graden Celsius is. Zodra je het pizzadeeg hebt bereid, bestrooi je het werkblad met bloem en rol je de deegbol uit tot een rondje van 30 centimeter. Strijk vervolgens met de bolle kant van de lepel de tomatensaus op het deeg. Bedek de saus met de plakken aubergine en daarop de plakjes mozzarella.

Bestrooi tenslotte de hele pizza met Parmezaanse kaas. Schuif de pizza met de pizzaschep in de pizzaoven en bak het 10-15 minuten. Wanneer de pizza uit de oven komt, kun je het garneren met basilicumblaadjes. Buon appetito!

Pizza met spinazie, knoflook, mozzarella en Parmezaanse kaas
Ingrediënten:
2  kant-en-klare pizzabodems of zelfgemaakte bodems
Tomatensaus
200 gram bladspinazie
3 tenen knoflook
1 bol mozzarella
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 250 graden Celsius. Pel de 3 tenen knoflook en snijd ze vervolgens in plakjes. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg steeds een handje bladspinazie toe. Schep om op middelhoog vuur tot dat de spinazie slinkt. Kruid op smaak met peper en zout.

Beleg daarna de pizzabodems. Strijk met de bolle kant van de lepel de tomatensaus op het deeg. Houd ongeveer een centimeter van de rand vrij. Verdeel hierna de spinazie met knoflook over beide bodems. Scheur vervolgens de mozzarella in plukjes en verdeel over de pizza. Strooi daarna de Parmezaanse kaas erover.

Nu is het tijd om de pizza te bakken. Strooi wat bloem op de pizzaschep en schuif het in de pizzaoven. Bak de pizza ongeveer 5-6 minuten. Is mozzarella gesmolten en de bodem knapperig? Dan is de pizza ready to eat!

Accessoires voor de pizza oven en terraskachel

Om het maximale uit de pizzaoven te halen, hebben wij hiervoor een aantal benodigdheden. Als eerste is een pizzaschep onmisbaar. Hierdoor kun je gemakkelijk de pizza in de pizzaoven schuiven. Ook is een kachelpook (of haard pook) handig om de houtblokken te verplaatsen. Mocht de pizzasteen kapot zijn gegaan of wil je een extra pizzasteen? Dan vind je deze ook op onze site!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *